A Spacious Kitchen Side Extension by Bradley Van Der Straeten Architects

A big challenge with rear extensions on houses is to make sure that by improving light and space in one area you are not taking it away from another. On this project, the architects brought the new glass roof right up to where the old window onto the middle lounge used to be. As light is now reflecting off white plasterboard surfaces, more reflected light comes into space than before.

Also, the timber wall paneling that the team wrapped around the downstairs toilet also extends into the existing lounge, which creates a physical and visual link between the old and new spaces.

source: http://notapaperhouse.com/a-spacious-kitchen-side-extension/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *